5 Şubat 2013 Salı
ÇİKOLATALI PASTA
ÇİKOLATALI PASTA
MALZEMELER:
*1 Adet kakaolu iki katlı hazır (Bim marka)pandispanya
ISLATMAK İÇİN:
*1su bardağından 1 parmak eksik süt
*1 tatlı kaşığı şeker
KREMASI:
*4 Su bardağı süt
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*2 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı toz şeker
*1 yumurta sarısı
**************
*1 paket hazır sıvı krema
*1 çay bardağı (ince belli)damla çikolata
*1 tatlı kaşığı kakao
*1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Önce kremayı pişirin. Bunun için tencereye süt,yumurta sarısı ,şeker,un ve nişastayı alıp karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığınız kremayı ılıtın , Başka bir kapta kremayı mikserle 4-5dk çırpın. çikolatayı,benmari usülü eritin ılımış muhallebiye çırptığımız kremayıerittiğimiz çikolatayı ,kakaoyu, pudra şekerini koyup mikserle karıştırın.
Pandispanyayı tek katını ıslatma şurubunun yarısıyla ıslatın . Üzerine kremanın bir kısmını yayın En üste ikinci pandispanyayı ıslatıp kapatın. ve pandipanyanın her tarafını kalan kremayla sıvayıp dilediğiz şekilde süsleyin.
Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR.
Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.
Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.