Menu

  • ANA SAYFA
  • G.K.'NİN KALEMİNDEN
  • BÜŞRA ŞÜKRAN'IN KALEMİNDEN
  • ANLATIMLI DİKİŞ
  • YOU TUBE'DA BİZ

    5 Şubat 2013 Salı

    ÇİKOLATALI PASTA



    ÇİKOLATALI PASTA

    MALZEMELER:

    *1 Adet kakaolu iki katlı hazır (Bim marka)pandispanya

    ISLATMAK İÇİN:

    *1su bardağından 1 parmak eksik süt
    *1 tatlı kaşığı şeker

    KREMASI:

    *4 Su bardağı süt
    *1 yemek kaşığı mısır nişastası
    *2 yemek kaşığı buğday nişastası
    *2 yemek kaşığı un
    *1 çay bardağı toz şeker
    *1 yumurta sarısı

    **************

    *1 paket hazır sıvı krema
    *1 çay bardağı (ince belli)damla çikolata
    *1 tatlı kaşığı kakao
    *1,5 yemek kaşığı pudra şekeri


    YAPILIŞI:

    Önce kremayı pişirin. Bunun için tencereye süt,yumurta sarısı ,şeker,un ve nişastayı alıp karıştırarak pişirin.
    Ocaktan aldığınız kremayı ılıtın , Başka bir kapta kremayı mikserle 4-5dk çırpın. çikolatayı,benmari usülü eritin ılımış muhallebiye çırptığımız kremayıerittiğimiz çikolatayı ,kakaoyu, pudra şekerini koyup mikserle karıştırın.
    Pandispanyayı tek katını ıslatma şurubunun yarısıyla ıslatın . Üzerine kremanın bir kısmını yayın En üste ikinci pandispanyayı ıslatıp kapatın. ve pandipanyanın her tarafını kalan kremayla sıvayıp dilediğiz şekilde süsleyin.
    Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.

    AFİYET OLSUN...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    HERKES YORUM YAPABİLİR.
    Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

    " YAYINLA "

    yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

    Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...