5 Şubat 2013 Salı

ÇİKOLATALI PASTA



ÇİKOLATALI PASTA

MALZEMELER:

*1 Adet kakaolu iki katlı hazır (Bim marka)pandispanya

ISLATMAK İÇİN:

*1su bardağından 1 parmak eksik süt
*1 tatlı kaşığı şeker

KREMASI:

*4 Su bardağı süt
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*2 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı toz şeker
*1 yumurta sarısı

**************

*1 paket hazır sıvı krema
*1 çay bardağı (ince belli)damla çikolata
*1 tatlı kaşığı kakao
*1,5 yemek kaşığı pudra şekeri


YAPILIŞI:

Önce kremayı pişirin. Bunun için tencereye süt,yumurta sarısı ,şeker,un ve nişastayı alıp karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığınız kremayı ılıtın , Başka bir kapta kremayı mikserle 4-5dk çırpın. çikolatayı,benmari usülü eritin ılımış muhallebiye çırptığımız kremayıerittiğimiz çikolatayı ,kakaoyu, pudra şekerini koyup mikserle karıştırın.
Pandispanyayı tek katını ıslatma şurubunun yarısıyla ıslatın . Üzerine kremanın bir kısmını yayın En üste ikinci pandispanyayı ıslatıp kapatın. ve pandipanyanın her tarafını kalan kremayla sıvayıp dilediğiz şekilde süsleyin.
Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR.
Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...