Menu

  • ANA SAYFA
  • G.K.'NİN KALEMİNDEN
  • BÜŞRA ŞÜKRAN'IN KALEMİNDEN
  • ANLATIMLI DİKİŞ
  • YOU TUBE'DA BİZ

    16 Ekim 2014 Perşembe

    Altınlarım Olmazsa Evlenmem!



    Düğünde takılacak olan altınlar istedikleri gibi olmadı diye düğününü iptal eden bir çiftden haberdar oldum.

    Şok oldum, ama üzülmedim, çok da iyi olmuş.
    Altın için, eşya için birbirinizle evleniyorsanız hiç evlenmeyin!

    Evlilik, bu kadar basit mi?

    3 kuruşluk altın için bozulabilecek bir şey mi?


    Hani sevgi, anlayış, nerde onlar?

    Her şey maddeye mi dayalı oldu?

    Evlilik, yuva kurmak bu mu?

    Değil!

    Evlenirken karşı taraftan ne kurtarırsam kar diye bakılır oldu.

    Neden böyle oldu?

    Bu düşünceyle yola çıkıldığında, yol  ilk engelde yıkılır oldu.

    Yıkılmasa zaten mucize olurdu.

    Kızlar altın istemesem değerim olmaz diye düşünür oldu.

    Bedavaya gelin gitti, dedirtmem diye elalemi sevdiği adamdan daha çok düşünür oldu.

    Anlayışlı olmalarının onlara esas değeri katacağının farkına varamadılar.

    Sonuç! Mutlu bir yuva olması gerekirken çoğu zaman bu olmadı.

    Borçlar altında ezilen, damatla yine gelin kız oldu.

    Borçlar, kavga sebepleri oldu, belki de boşanma sebepleri oldu..

    İyi günde kötü günde diye çıkılan yol, böylesine basit bir engelde terk edilir oldu.

    Sözün özü; evlilik basite alınacak bir iş değil.
    Maddiyata dayalı bir şey hiç değil!
    Sevgi, anlayış varsa yuvanızda mutlu olursunuz, daha çok altın, daha çok eşya, daha çok para kimseyi mutlu etmez, edemez..

    Sevgi ve anlayış yanımızda olsun!
    Allah yardımcımız olsun...

    Gülşah D.


    11 yorum:

    1. Selamunaleyküm, gerçekten de böyle şeyler yaşanıyor; sorumlular ise hep dışarıda aranıyor maalesef. Oysa evlenenler başlarını iki ellerinin arasına alıp düşünmeli: gerçekten istediklerimiz şeyler bizim ihtiyacımız mı yoksa başkalarının istekleri mi diye, iyi düşünülünce sonuç ortaya çıkacaktır muhakkak.
      Çok önemli bir konuya değinmişsiniz yine, yüreğinize sağlık...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ve aleykum selam, yorumunuzla yazımı tamamlamışsınız, Allah razı olsun..
        Mutlu olmak için gerekli olan şeyler aslında çok basit, görebilmek lazım bunu.
        Çiftler birbirini tamamlamalı, her şeyden önce birbirini düşünmeli böyle olursa ufak şeyler sorun edilmez, edilemez zaten..

        Sil
    2. Bence evlenirken önce evlendiğin kişiye sonra ailesine bakmak lazım ikisi de aklına ve kalbine uyuyorsa evlenmeli o zaman hiç bir şeyin sorun olacağına inanmıyorum..

      YanıtlaSil
    3. Maalesef evlilikler adet ve geleneklere kurban ediliyor günümüzde. Evliliği zorlastiran ve maddiyat öncelikli yaklasimlarda bulunan anne ve babalar evlatlarını evlendirirken peygamberî sunnete bihayli muhalif davranmaktalar.

      YanıtlaSil
    4. kaynanam bana hediye almadı, bana şu kadar altın takmadı filşan ya ne önemi var eşimizin ailesiyle mi evleniyoruz eşimizle mi neden illa değerimizi bu maddelerle ölçüyoruz ayrıca değer vermezse de vermesin almazsa da almasın eşim beni koruduktan anlaştıktan sonra ne önemi var insan sevdiğiyle evlenmek için hayaller kurarken içinde ay ne kadar altın takarlar diye düşüncelerde mi var benim yoktu mesela bir evin içinde beraber aynı hayatın mücadelesini vermekten başka isteğim yoktu. Kaynanam beni hiç istemesi belli de etti bir ara ayrıldık çok da sevindi sonra barıştık ayrı şehirdeydik nişana gelecekler tüm takıları evde unutmuşlar tabii ki inanmadım yolda farketmişmiş eşim deli olmuş tabi. Evde yapacaktık nişanı olsun dedim dayımın yengemin alyansını o an takacaktık ama yolda eşim almış başka alyans ne yapsaydım var altınlar takılar evde kalmış diye kıyamet mi koparsaydım. Düğünümde nişanda takılacaklarla beraber takıldı takılarım bilezik olarak kaynanamdan ve kayınpederimden birer tane bilezik gördüm öyle kalın da değil yani beyaz sarı altın karşımı birşey. Takı seti ve saat, inci takımı onlarda nişan için takılacaklardı işte nişan ve düğünde gördüğüm toplamı bu kadar. Eşyamı bile kendim seçemedim kaynanam oldu bittiye getirdi seçmiş eşimi kandırmış bir şekilde. Ama eşim mükemmel bir insan 7 senedir evliyiz her zaman ailesine karş korudu laf dese cevap verdi bana laf bırakmadı yüz göz olmak zorunda kalmadım ama altın muhabbeti yapsaydım eşimi kaybedecektim. Önemli olan iki sevenin kavuşması değil mi..


      YanıtlaSil
    5. Sonuna kadar katılıyorum, yazdıklarınıza..Siz sadece haberdar olmuşsunuz..Ben birebir yaşadım maalesef..

      YanıtlaSil
    6. eşim beni istemeye geldiğinde ailem (dayımlar amcamlar) bir çok istekte bulundu, yok bizim kızkımız değerlidir, gül gibi kızdır. yok 10 bilezik yok takı set vs.
      eşimin babası yoktu, kendi ayakları üstünde durmaya çalışan bir adam.
      Babam çocuklar aralarında anlaşır konuşurlar dedi kısa kesti durumu. bende eşime yüklenmedim çok, yapabildiğini kendine bıraktım. düğün masraflarını beraber hesapladık, aldığı altınlar vs 40 bine yakın para gitti. o kadar masrafın arasında altın ekstra oluyor diye kısabildiğimi kıstım.

      komşumun kızı da benzer bir şekilde evlendi, ailesi diretti bilmem ne kadar altın bilmem ne kadar takı, yok kv ye bilezik vs. 2 senelik evliler ve hala çocuğun düğün zamanı yaptığı masrafı ödüyorlar. adam mutsuz, kadın huzursuz.

      sizce hangisi doğru bir davranış. ne vvarsa isteyelim, adam evliliği boyunca sorunlarla boğuşsun, evde huzur olmasın.

      YanıtlaSil
    7. ben de altınmış oymuş buymuş istenmesini anlamıyorum kadın neden kendini bir madde konumuna indirger.. ancak bir diğer açıdan uzun süre huzur sevgi saygıyla beraber iyi bir maddiyatla geliyor çoğu zaman... borç ödemek için kafasını işten kaldıramayan faturaları düşünmekten yıpranmış iki insanın ilişkilerinin çok huzurlu ve çok sorunsuz olması da beklenemez.. insan hayatındaki sorunların acısını en yakınında kim varsa ondan çıkarır veya hissettirir çoğu zaman ki bu çok insanidir. kirayı nasıl ödeyeceğim diye düşünen adam hadi bir şey alalım da romantizm yapalım diye düşünemez...(misali)

      YanıtlaSil
    8. Bizde iki aile de memur emeklisi orta halli insanlar sağolsunlar ellerinden geleni yaptılar biraz bir biraz onlar çok şükür borçsuz harçsız evlendik 3 bilezik onun ailesi 2 bilezik benim ailem taktı bir de orta halli bir set taktılar kimse de vay efendim şu kadar bilezik isteriz demedi iki tarafta makul insanlar olunca kişinin değerini altın incik boncuk belirlemiyor bence ama tabi bu olgunluk seviyesine ulaşması lazım her iki tarafın da.

      YanıtlaSil
    9. Bence de anlayana gayet dogru ve guzel bir yazi.
      Yil olmus 2014, daha hala kizlar altin karsiligi veriliyor. Ya da satiliyor mu desem? Simdi bu zihniyetin, eskinin baslik parasindan ne farki var Allah askina? Tamamen ayni hesap.

      "Kiz/gelin aliyorlar kolay mi?"
      "Ben ucuza gittim"
      Bunlar hala bugun edilen laflar iste. Bunu diyen kizlar satilmaktan bahsediyorlar, ve bununla da ovunuyorlar yahu! Deger boyle veriliyormus. Birakin allasen. Aileme boyle bir kiz girse bir gram saygi duymam, deger vermem, hoslanmam. Boyle gelin istemem de, kendim de olmam.

      Daha yeni tanistigin insanlardan altinlar, paralar istemek, hatta bunun icin sorun cikarmak cok cirkin bence. Evlilik yasindayim, yarin birgun evlenecek olur da anam babam elalemden benim icin altin istese utancimdan yerin dibine girerdim, sonra da aileme cok pis cikisirdim sanirim. Tahammul edemiyorum ben evlenme konusunda boyle maddi dayatmalara. Insanlarin icinden gelir, alirlar verirler altin, amenna. Ama bunun zorla yaptirilmasi, bunun icin milleti borca harca sokmak cok nahos. Bunlari yapip ovunen, kendi degerini alacagi altinla olcen kadinlar da kendilerini ne kadar asagiladiginin farkinda degil ne yazik ki.

      YanıtlaSil
    10. yazı paraya mala mülke biat edip, nasıl olsa adamla anlaşırım diye hatunlara hitaben yazılmış.. o kadar çirkinleştik ki, iki insan arasında olacak olan izdivacı mahreminden çıkartıp tv lerde program yapan bir milletiz. birde bunlara katılıp evi olsun, arabası olsun, iki emekliliği olsun diyen kadınlar olduk yeri geldi bunlar ablamız, anamız, bacımız, akrabamız oldu.. ben gül gibi kız veriyorum onlarda davullu zurnalı, altınlı düğün yapsınlar diyen çok insanımız var.. arkadaşlar bu zihniyeti yaratan bizleriz, sağda solda aramaya gerek yok.. ben herkesin kendi nefsini biraz törpülemesi ve egosunu sadece bu düğün dernek işinde değil her şeyde törpülemesi gerektiğine inanıyorum..

      YanıtlaSil

    HERKES YORUM YAPABİLİR.
    Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

    " YAYINLA "

    yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

    Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...