Menu

  • ANA SAYFA
  • G.K.'NİN KALEMİNDEN
  • BÜŞRA ŞÜKRAN'IN KALEMİNDEN
  • ANLATIMLI DİKİŞ
  • YOU TUBE'DA BİZ

    23 Kasım 2013 Cumartesi

    Kaynananın İyisi mi Olurmuş?



    -Bıktım artık bu adamın annesinden.
    Dır dır, vır vır... Kocam ile aramız hep onun yüzünden bozuk.Çok kötü davranıyormuşum, saygılı değilmişim, soğukmuşum... Sevemiyorum, ne yapayım?

    -Canım, sence kayınvaliden ile ilişkilerinde senin hiç yanlış yaptığın bir şey olmadı mı? İlişkinizde izlediğin yolda yanlış olamaz mı?

    -Yok, olamaz. Çünkü en baştan mesafemi koydum. Sınırlarımı belli ettim. Zannetmiyorum bir yanlış yaptığımı.

    -Acaba, bu mesafe koyma  olayı yanlış olamaz mı?


    -Neden yanlış olsun ki? Ben kaynanamla yüz göz olmak istemedim, o yüzden de arada bir mesafe olsun istedim. Hiç bir şeyimize karışmasın, kocamla mutlu mesut yaşayalıp gidelim diye yaptım hep bunu.

    -Peki mutlu musunuz şimdi?

    -Kesinlikle hayır, 1 gün mutluysak 10 gün mutsuzuz, ama biliyorum sebebini hep o cadı kaynana yapıyor bunları, kocama beni dolduruyor kesin.

    -Böyle emin konuştuğuna göre kayınvalidenin kocana seni kötülediğini görmüş olman lazım, gördün mü peki?

    -Görmedim, aksine onların yanında tartışıcak olsak hep beni kollar, ama bunu oğluna iyi gözükmek için yapıyor, yoksa neden yapsın?

    -İyi niyetinden yapıyordur kadıncağız, art niyet aramayıver sende?!

    -Kaynananın iyisi mi olurmuş, güldürme beni.

    -Bence gül, ama önce  kendine gül! Her insanın iyisi de olur, kötüsü de olur. Ama buna tanıyarak karar vermemiz lazım değil mi? Önyargıyla bu insan kötü diye yaklaşılırsa kötü olmayan hareketleri bile sana batar, karşımdaki resimde gördüğüm gibi!

    -Sende kaç senelik arkadaşını bıraktın o kadını tutuyorsun, helal olsun valla.

    -Ben taraf falan tutmuyorum canım. Gerçek bir arkadaşın olarak sana doğruları göstermeye çalışıyorum.
    Bu güne kadar ön yargılarınla, milletin kaynananın iyisi olmaz sözüyle yaklaştın kayınvalidene ne oldu? Saygıyı bekleyen bir büyüğüne hiç saygı göstermedin. Kaynanalar saygı hak etmez diye bir şey bilmiyorum ben. Ve bunun sana kocaman bir kaybı var; kocanla muhabbetiniz iyi değil.

    -Muhabbetimim bozuk olabilir, sebebi de belli ama illa ki onun annnesiyle aramın iyi mi olması lazım?

    -Kocanı doğuran kadına en azından kocanı yetiştirip büyüttüğü için saygı duyman lazım değil mi? Kocan senin için hiç önemli değil mi ki, annesi de önemsiz olsun? Annesini sevmeyen ve geçinemeyen sürekli de kendisine şikayet eden birine insan nasıl kendini tam anlamıyla açabilir?

    -Zaten biliyor musun, sadece kocamla aramızda bu problem var. Bu da zaten bütün hayatımıza etki ediyor.

    -Gördüğüm kadarıyla kayınvaliden de  hep alttan almış, büyüklüğünü göstermiş. Senin aranıza koyduğun gereksiz mesafeye rağmen bunu yapmayı başarmış. Böyle bir insan  saygıyı fazlasıyla hak ediyor.

    -Kaç seneden  sonra bunu nasıl yapabilirim ki?

    -Önce bir büyüğe saygı her zaman gösterilir onu hesaba katmazsak eğer kocanla aran iyi olsun istiyorsan bunu yapmalısın. Daha önce kendine göre yaptığın mesafa koyma işinin sana, kocana ve kayınvalidene  verdiği zararlar ortada. Mutlu olmak istiyorsan önce kendinin bir şeyler yapması lazım. Mutluluk dışardan gelmez unutma insanın kendinden gelir, içinden gelir ve etrafına yansır. Bence sen bunu başarabilirsin, mutluluğu yaptığın yanlışlıkları telafi ederek yakalayabilirsin.

    -Tamam da nasıl?

    -Çok basit, kendine, kendi annene nasıl davranılmasını istiyorsan kayınvalidene de o şekilde davranırsan eğer her şey rayına oturur. Kocanla muhabbetini tekrar kazanırsın. Unutma her şey insanın kendisinde başlar.

    Gülşah D.

    5 yorum:

    1. cok teşekkür ederım ...
      başlığı görünce...gelının ıyısı olur mu dıye gecırmıştım aklımdan:)..
      hıc bır kayınvalıde kendı annemız gıbı olamaz...(ıstısnalar harıc)..
      fakat samımı olmakla bırşey kaybetmeyız..
      bana gore samımıyet ıcı dışı bır olandır..yerı geldıgınde kırıldığını kırmadan anlatabilmek..
      mutlu olduğunda opmesekte sarılabılmektır..
      cok ısterdım şu aklımla yenıden yenı gelınlerı olabilmek..
      cahıllık cok kotu...hem bız hem karşı taraf perışan oluyoruz...yaşanmaması gerekn şeyler yaşıyoruz..en buyuk kotulugu kendımız kendımıze yapıyoruz..
      şimdı duşunursunuz biran..
      tek taraf suçlu olur mu..
      olmaz tabıı ama saygı bılınırse.. kı bana gore saygı mesafe koymamaktır...kıme nıye mesafe koyarız kı..sevdıgımın annesı o..büyüten egıten evlendıren..
      neyse ..zaten yazılanlar bırcok şeyı anlattı gıbı..
      ınşaallah okuduğumuzla kalmayız...bende dahıl...

      YanıtlaSil
    2. Valla düşündüm de annem benden iyi geçiniyor ablamın eşiyle.
      iyi kaynana nasip etsin inşallah bizlere :)

      YanıtlaSil
    3. kayınvalidem vefat ettiğinde annem ölse o kadar acı çekmez dim o bana çok büyük bir destekti bu hayata onu çok özlüyorum arkadaşım sırdaşım herşeyimdi nurlar içinde yat canım ANNEM onu hiç bir zaman kocamın annesi olarak görmedim ne ektim onu biçtim herşeyi ondan öğrendim dilerim bende onun gibi olurum işallah rabbim hayırlı gelin nasip eder kızım yok kızım olucak gelin nasip etsin

      YanıtlaSil
    4. olur olur benim annem mesela ileride ben mesela; çünkü biliyorum ki ben gelinimi üzdükçe aslında oğlumu da mutsuz edeceğim.

      YanıtlaSil
    5. Kızlar çoğu kaynana kıskanç olur baskalarinin yaninda iyi yi oynarlar yalniz kaldiginda igneyi bitirirlar yüz vermeyin ne kadar uzak o kadar iyi Eşinizin yaninda bişey yapmayin onun taktigini ona kullanın cevap verin altta kalmayin saygi cercevesi de sınırlarını koyun

      YanıtlaSil

    HERKES YORUM YAPABİLİR.
    Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

    " YAYINLA "

    yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

    Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...