Menu

  • ANA SAYFA
  • G.K.'NİN KALEMİNDEN
  • BÜŞRA ŞÜKRAN'IN KALEMİNDEN
  • ANLATIMLI DİKİŞ
  • YOU TUBE'DA BİZ

    7 Mart 2013 Perşembe

    Anneye bagımlı cocuk!


    Bir arkadaşımla görüşüyordum, bir konuda karar verememekten çok musdaripti. O anlatıyordu bende dinliyordum, farkettim ki onun yerine kararları hep annesi almış. Her konuda karar verme işini anne kendi üstlenmiş, annesi her işe müdahil olmuş.

    Çocuklarımız bu ve bunun gibi hareketlerle anneden bağımsız iş yapamaz oluyorlar.
    Çocuğuna karar verme, iyiyi kötüyü ayırt edip seçme, değerlendirme gibi seçenekleri sunmayan, sorumluluk bilinci aşılamayan ebeveynler çocukları adına bir kez seçim yapmayıp bunu çocuklarına bıraktıklarında çocuklar doğal olarak afallıyor, ne yapacaklarını, nasıl davranmaları gerektiğini bulamıyorlar. Çocuk öğrenmemiş ki kendi kendine karar verebilmeyi, değerlendirebilmeyi, seçim yapabilmeyi, sorumluluk üstlenmeyi...

    Çocuklara sabır ile sevgi ile sorumluluk duygusu aşılanmalı, aşılanmalı ki çocuk sağlıklı bir yaşama sahip olsun. Küçükken belki eksikliğini göremeyebilir ama sorumluluk sahibi olamamak ileride onu ve çevresini etkileyen kocaman bir yara halinde kanar kanar durur, bu halin acıdan başka verebileceği bir şey yoktur.

    Bu yazıyı yazmama sebep nedir dersiniz?

    Misafirlikteyken gördüğüm manzara beni çok etkiledi. 11-12 yaşlarında bir kız çocuğu ve annesi. Kız tabağına yiyeceklerini kendisi almadı bana kalırsa alamadı, annesi kızının tabağına yiyecekleri teker teker kendisi koydu, kızı susadığında kalkıp suyunu getirdi vs vs... Kız gayet akıllı, bir özürü de yok.

    Annesi iyilik mi yapıyor dersiniz? Yoksa kötülük mü?

    Büşra Şükran



    6 yorum:

    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok sağolun, beğeniyor olmanız bizi çok sevindirdi.
        Allah yardımcınız olsun.
        Bağımlı olmasın çocuklarımız, annesine bağlı olsun ama bağımlı olmasın.
        Hayatı göğüslenebilmeyi öğrensin çocuklarımız, belki biraz düşer, biraz terler hasta olur, biraz üşür, ama bırakalım kendileri karar vermeyi öğrensinler. Misal; ceketini ne zaman giyeceğini, nereden düşüp canının yanacağını...
        Bizler onlara sadece REHBER olalım.

        Sil
    2. Annelerin ve babaların yanlış tutumu sayesinde çocukların kendilerine güveni kalmıyor ne yazık ki. Sağolun güzel bir konuya değinmişsiniz, Allah razı olsun.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Öyle ne yazık ki, bağımlı değil bağlı çocuklar yetiştirebilmek temennisiyle... Sizde sağolun, cümlemizden.

        Sil
    3. birde anne babayı çıkarları doğrultusunda kullanan çocuklara değinir misiniz :) istediği zaman tek başına yapabileceği şeyleri genelde "ben yapaaaammm" diye red edenler var birde.
      Dediğiniz gibi, İnşallah çocuklarımız bize bağımlı değil bağlı olurlar.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Güzel yorumunuz için sağolun,
        Dediğiniz konuda da ailede hatalar olabiliyor çoğu zaman, (anne, baba, anneanne, dede, hala, vs. vs)
        Çocuklarımızı önce bizlerin sonra da çevrenin şekillendirdiğini düşünüyorum, eksik giden bir şeyler varsa bana göre bunları bir incelemeliyiz.
        İnşaAllah, çocuklar üzerine yazmaya çalışıyoruz, faydalı olması adına tam olarak belki bir yazı olmasa da ufak ufak yazılarımızda yer vermeye çalışırız..:)

        Sil

    HERKES YORUM YAPABİLİR.
    Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

    " YAYINLA "

    yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

    Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...