Menu

  • ANA SAYFA
  • G.K.'NİN KALEMİNDEN
  • BÜŞRA ŞÜKRAN'IN KALEMİNDEN
  • ANLATIMLI DİKİŞ
  • YOU TUBE'DA BİZ

    7 Eylül 2013 Cumartesi

    YALAN söyledim, dayak yedim!



    yalancı

    Geçen babamdan çok feci dayak yedim, yalan söylediğim için annem babama şikayet etti beni.
    Babamda öyle bir dövdü ki, ağlamaktan gözlerim şişti.
    Ama anlamıyorum, bana yalan söyleme diyorlar. Kendileri neden söylüyor?

    Anlatayım, dinleyin yalan söylüyorlar mı? Siz karar verin.

    Geçenlerde yengem telefon etti, annem sevmez yengemi ama kendisine hiç belli etmiyor. Konuşurken hep ona yengeciğim der, o bizden gittiği zamanda bıktım artık bu kadından sürekli bizim evde, cadının teki Allah düşmanıma böyle yenge vermesin ... der. Neyse size anlatacağım konu  bu değildi, değil mi? Yengem aklıma gelince, annemin söyledikleri aklıma geliyor da.

    Telefonda kalmıştık. Annem açtı telefonu, yengeciğim nasılsın, çok özledim seni vs. konuştular,  bize gelmek istedi sanırım. Annem  akşam müsait değiliz düğüne gideceğiz dedi. Ben düğüne gideceğimizi duyunca çok sevindim, ne giysem diye karar vermeye çalışırken babam geldi.
    Yengemin aradığını söylediği annem. Akşam yine bize gelmek istediler, bende düğüne gideceğiz dedim kabul etmedim dedi. Babam iyi yapmışsın hanım akşam akşam  hiç çekilmezdi onlar dedi. Ben şok oldum, anne hani düğüne gidecektik dediğimde, sen onu gerçek mi sandın diye gülmeye başladı. Bu sadece gerçek değil mi?


    Bu telefon olayı bizde çok sık oluyor, geçenlerde de ev sahibimiz aradı, babam arayacağını bildiğinden telefon çaldığında benim açmamı istedi, babam evde yok dedirtti. Ben de söyledim. Ama babam evde yok dediğimde yanaklarımdan ateş çıktı. Zamanla alışırım herhalde, çünkü annem ve babam yalan söylediklerinde yanakları kırmızı olmuyor. Bu olaylardan çıkardığım işimizi kolaylaştırmak için yalan söyleyebiliriz, haksız mıyım?

    Dolmuşla sık sık anneanneme gidiyoruz ben, annem ve 8 yaşındaki kardeşim. Annem sadece bana ve kendisine para öderdi her dolmuşa bindiğimizde, en son dolmuşa bindiğimizde de Dolmuş Şoförü kardeşim için  para istedi. Annem daha o 6 yaşında dedi. Tam yerlerimize oturacaktık, kardeşim anne ben 8 yaşımda değil miyim dedi. Herkes duydu ve bize güldüler, annemde güldü. Bir ben ve kardeşim gülmedik. Biz neden gülemedik, herkes gülerken?

    Son olarak şunu da anlatayım, dinleyin. Bayramda komşularımız bize geldiler, kapıyı çaldılar ama biz açmadık. Baya da uzun çaldılar, annem ve babam susun sakın ses çıkartmayın dedi, bizde sustuk ve hiç ses çıkarmadık. 2-3 dakika kadar kapıyı çaldılar sonra gittiler. Ertesi gün biz gezmeye giderken karşılaştık komşularımızla, dün size geldik komşum evde yoktunuz herhalde dediklerinde evde olmadığımızı söyledi annem ile babam. Ama biz evdeydik, yoksa değil miydik?

    Sanırım sadece anneyle babaya yalan söylenmemeli, benim anladığım bu! Haksız mıyım?

    GÜLŞAH D.

    2 yorum:

    1. Merhabalar.

      Çocuklarımızı sözle değil; davranışlarımızla, uygulamalarımızla eğitmeliyiz.

      Selam ve dualarımla.

      YanıtlaSil
    2. Peygamber efendimiz çocuklara bile yalan söylemeyin demiş.onlara biz yalan söylemezsek onlarda kimseye yalan söylemez.islamın karşılığı aslında bizim için güzel olan herşey demek..

      YanıtlaSil

    HERKES YORUM YAPABİLİR.
    Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

    " YAYINLA "

    yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

    Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...