Menu

  • ANA SAYFA
  • G.K.'NİN KALEMİNDEN
  • BÜŞRA ŞÜKRAN'IN KALEMİNDEN
  • ANLATIMLI DİKİŞ
  • YOU TUBE'DA BİZ

    5 Ağustos 2013 Pazartesi

    İneklere tapacak halimiz yok...


    ineğe tapma

    Bir şeyin doğru olup olmadığına nasıl karar vereceğiz?

    Gördüm ki doğru sınıflandırmasında yanlış bir tutum sergileniyor. Bir şeye çoğunluk inanıyorsa o doğrudur algısı var. Bu algı tamamıyla yanlıştır.

    Mesela; Hintlilerin ineklere yahut heykelciklere tapıyor olması bizim de ineklere ve bu heykelciklere tapacağımız anlamına gelmez, halbuki onlar da belirli bir çoğunluk... Ama çoğunluk hakikatin ölçüsü değildir.


    Yalan söyleyen insan çoktur, yalan söyleyen insanların çokluğu yalanı meşrulaştıramaz, yalanı hakikat olarak gösteremez...

    Vahşice davranan, vahşete destek olan, vahşet işleyen insan, toplum, ülke bir sürüüü..bu onların doğru yaptığı anlamına mı gelir peki? Hayır.

    Bir şeyi çoğunluğun yapıyor olması o şeyin doğru olduğu anlamına gelmez. Çoğunluk hakikatin ölçüsü değildir, olamaz. Bir müslümanın hakikat ölçüsü Kur'an'dır, Kur'an olmak zorundadır.


    Gerçek şu ki, Allah adâleti, iyiliği ve akrabaya yardım etmeyi emreder; yüz kızartıcı işleri, fenalığı ve azgınlığı yasaklar. O, düşünüp öğüt alasınız diye size öğüt veriyor. [Nahl, 90]

    Hakikati az kişi uyguluyor da olsa bu hakikatin değerinden bir şey eksiltmez. 

    Sözün özü, demem o ki, bir şeyin doğru olup olmadığına karar verirken değerlendirdiğiniz şeyi çoğunluğun yapıyor olması, size, o doğrudur yargısı vermesin, araştırın! Doğru olup olmadığını Rehber'imize danışarak, araştırarak, bulabiliriz.


    BÜŞRA ŞÜKRAN


    3 yorum:

    1. çok haklısın çok güzel bir tespit zaten insanlarda bu şekilde bir ön yargı olduğu için herkes yanlışı göre göre bir müddet sonra yanlış değilde o yaptıkları doğruymuş gibi geliyor...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Rabbim yanlışlarımızı farkedebilme ve düzeltebilme şuuru versin bizlere...
        Sağolun yorum için. :)

        Sil
    2. Çok faydalı bir blog hazırlamışsınız ellerinize,yüreğinizi sağlık.Bu yazınızda çok güzel.Çok anlaşılır şekilde konuyu çok güzel açıklamışsınız.

      YanıtlaSil

    HERKES YORUM YAPABİLİR.
    Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

    " YAYINLA "

    yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

    Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...