Menu

  • ANA SAYFA
  • G.K.'NİN KALEMİNDEN
  • BÜŞRA ŞÜKRAN'IN KALEMİNDEN
  • ANLATIMLI DİKİŞ
  • YOU TUBE'DA BİZ

    31 Temmuz 2013 Çarşamba

    Haydi Toplanın Özümüze Dönelim!


    özüne dön

    Özünden bahsetmeden birçok şeyin sadece şeklinden haberdar edilmişiz.
    Siz de dikkat ettiniz mi?

    Mesela namaz...
    Peygamberimizin, sahabelerin, kendini Allah'a adamış alimlerimizin namazlarından bahsederlerken; ağır ağır, uzun uzun, ağlaya ağlaya kıldıklarını söylediler. Sonra? Esas nokta hep es geçildi. Anlatmadılar!

    Esas nokta neydi biliyor musunuz?
    Ne yaptığını bilmek! Yapılan şeyi bildiğin için, ne anlama geldiğini kavradığın için yapmak!
    Yaptığın şeyin manasına vakıf olmak!


    Bizlere o güzel insanların namaz kılışlarından bahsettiler ama onların bu kılışlara nasıl mazhar olduklarını söylemediler. Sadece şekil öğrettiler. Okuduğunu anlamayı bilmedi bu ümmet!
    En basitinden kaçımız her gün okuduğumuz mübarek Fatiha suresini anlayarak okuyoruz?

    Oysa ki O'nlar okuduklarını anlamaya çabalıyor, yaptığı şeyin ne anlama geldiğini biliyordu. Okuduğu ayetleri anlıyor, bu da gözlerinden yaş olarak süzülüyordu. Bizler yaptığımızın manasını biliyor muyuz?

    Namaz bilinçsiz kılındığı  taktirde amacına ulaşamayacaktır. Ve ulaşamıyor. Namaz kıldığını iddia eden onca insan niçin insanlık nedir bilmiyor? Durup bir düşünmeliyiz.

    Bahsettiğim o güzel insanlar, hem namazın manasını biliyor, hem anlıyor, hem de hayatlarında kötülüklerden uzak duruyorlardı.

    Peygamberimiz ne güzel bir insandı..O'na o güzelliği bahşeden Rabbimizdir, O'nun o güzelliğe sahip olmasının sebebi de Rabbimize teslimiyetidir, Rabbimizin emirlerine gönülden bağlanıştır, Rabbimizin emirlerini anlamak adına çabalayıştır.

    Düşünmek, tefekkür etmek, Allah yolunda hem beynen hem kalben çaba sarfetmek peygamber sünnetidir.

    Derince düşünebilmek ve yaptıklarımızı bilinçle yapmak,
    Öze dönmek, özü görmek, özü okuyanlardan olabilmek temennisiyle...


    BÜŞRA ŞÜKRAN

    3 yorum:

    1. Bence öncelikle insanlarımız Müslüman olmaktan utanmamalı ya da ne olduklarının farkına varmalı artık. Dinim İslam diyerek, benim içim temiz diyerek felaha ne kadar erebiliriz? Maalesef ki her yerde bir putumuz var. Sanırım dünyanın en çok putuna sahip ülke olabiliriz. Üstelik Müslüman bir ülke... Öze dönmeyi insanları uyandırarak başlamalıyız. Güzel bir yazı olmuş, teşekkürler..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. En evvel kendimizi uyandırmalı, en evvel kendimiz HANİF olmalı, olmayı öğrenmeli, Müslümanlığı bilmeliyiz, bu şekilde ışık olabiliriz ve çevremizi aydınlatabiliriz... :)
        Değerli yorumunuz için sağolun.

        Sil
    2. Yaptığından sorumlu tutulacağını bilmek, neyi yapıp neyi yapamayacağını bilmek, İnsana özgürlük alanı açar. Bunları bilmiyorsam sürekli hata ve yanlış yapmaa korkusu verir. Hür ve özgür olmak için ALLAHA kul olmalı sınırları tanımalıyız. Ey adem...................

      YanıtlaSil

    HERKES YORUM YAPABİLİR.
    Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

    " YAYINLA "

    yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

    Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...