Menu

  • ANA SAYFA
  • G.K.'NİN KALEMİNDEN
  • BÜŞRA ŞÜKRAN'IN KALEMİNDEN
  • ANLATIMLI DİKİŞ
  • YOU TUBE'DA BİZ

    22 Mayıs 2013 Çarşamba

    Erkekler ağlamaz!





    Uçaktayken günlük yazmak...
    Aslında günlük değil o, dert ortağım benim. Bir de çözümler bulsan..ah günlük ah...
    Tüm karar alma aşamalarını bana bırakıyorsun. Yine de seviyorum seni, çünkü beni yürekten dinliyorsun, bunu biliyorum evet.

    Gelelim neden uçaktayken günlük yazdığıma.

    Patlasa mıydım? İçim çok incindi, tek çare yazmak... Yazarsam rahatlarım. Hem ani karar almamak için de yapıyorum bunu, öfkeme hakim olmak için aynı zamanda.
    Ne yapmalıyım hadi beraber bulalım.

    Ne dersin günlük kardeş?
    Ona kırgınlıklarımı nasıl anlatayım?
    En iyisi olayları sana anlatayım, sonra karar verelim, vereyim.

    Altı senelik evliyim. Eşimle severek evlendik, mutluyum ama içimden geldiği gibi değil. Buruk buruk acılar var içimde...  Ve eşime bunları anlatamadım henüz. Uygun bir şekilde nasıl anlatırım bilmiyorum. Çünkü onu kırmak istemem, çünkü ona çok değer veriyorum.

    Son birkaç senedir bilhassa, içimden geldiği gibi davranamıyorum. Eşim sanki her hareketimi eleştiriyor gibime geliyor, aslına bakarsan öyle. Bunu genelde sinirli olduğu zamanlarda yapıyor. Yüzüme karşı yıkıcı bir şekilde hem de. Oysa ona o kadar da dedim, 'bir hatam olduğunda bunu sâkin bir şekilde bana söyle' diye. Hiç dikkate almamış olmalı, böyle davrandığına göre.

    Ben hatalarımı düzeltmek isteyen biriyim. O neden böyle yapıyor günlük? O böyle yapınca yüreğim nasıl sancıyor...

    Evde bir alet vs bozulduğunda tüm çabamla onu düzeltmeye tamir etmeye çalışıyorum, bazen bazısını beceremiyorum kabul. Ama karım çok beceriksizmişim gibi elimden bir iş gelmediğini söylüyor, musluk, lamba vs hiçbir şeyden anlamazmışım. Tabi bunları da yine sinirliyken söylüyor.

    Biliyor musun yaptığı yemek kötü dahi olsa ben ona demiyorum, kırmak istemiyorum.
    Sence o neden böyle yapıyor?
    O böyle deyince içimden hiçbir ev işini yapmak gelmiyor, hiç ona yardım etmek istemiyorum.

    O temizlik yaparken yardım edeyim istiyorum, tozları alıyorum mesela, yoğun bir iş tempom olduğu için sıklıkla yapamıyorum, benim tozlarını aldığım yerlerin tekrar tozlarını alıyor, hiç güzel yapamıyormuşum. Ah kadın sen beni ne zaman anlayacaksın? Yardım edeyim diyorum, beraberce bir şeyler  yapalım izin vermiyorsun ki. Bırak güzel yapamadıysam da tozlu kalsın ne olacak, ne diye kırarsın kalbimi? Ya da ben görmezken al oraların tozunu... Erkek ev işinden pek anlamaz, o halde geliyorum yanına, anlasaannn...
    Sonuç; sana yardım etmekten soğuyorum, üzgünüm.

    Yemek konusuna ne diyeceksin günlük? Karıma sürpriz için mutfağa gidiyorum, yemek hazırlıyorum, beni normalde mutfakta göremezsin düşün artık karımı ne kadar mutlu etmek istediğimi. Mutlu göreceğim yerde yine kızgın. Neymiş: Mutfak savaş alanına dönmüş, ah be kadın... Sürprizin tadını çıkarıp beraberce güzel bir vakit geçirsek ya! Mutfak eninde sonunda temizlenmez mi? Hem rica etsen, beğenmeyecek olsan bile yardım ederim sana.

    Öfkelenmeden, sinirlenmeden nazik olmak, yapıcı olmak kolaydır. Kişi yapıcılığını esas sinirliyken gösterebilmeli.

    Artık hiç içimden gele gele hareket edemiyorum ne yapmalı? Hep bir eleştiri gelir mi, gelir de kalbim kırılır mı korkusundayım. 

    İnsan üzgün olunca açlığını daha mı çok hissediyor günlük?
    Kahvaltı yapmadan çıktım bugünde evden. Yaklaşık bir senedir kahvaltı da hazırlamaz oldu karım. Artık beni sevmediğini düşünmeye başladım. Noldu benim karıma? Biz menfaatleri bir kenara bırakıp sevgiye taliptik!
    Bilemiyorum.
    Sevgi kahvaltıyla gösterilmez belki ama kahvaltı sevildiğinin göstergesidir, bu erkekler için böyle. Neyse.

    Beni uçakta günlük yazmaya iten esas meseleyi yazmadım daha sana.
    Akşamına dönecek olduğum şehir dışı bir toplantıya gidiyorum. Ve biliyor musun karım beni uğurlamadı bile. Buna incininmez mi soruyorum sana? Bir insanı değersiz hissettirsen incinmez mi? Çok değersiz gördüm onun gözünde kendimi. Bu kadar değersiz olamam ben...

    Sakın şuan gözümdeki yaşları görüp erkekler ağlamaz deme. Uydurma o söz. Kalbi olan herkes ağlar. Görüyorsun ya, ağlıyorum!

    Büşra Şükran

    5 yorum:

    1. Artık hiç içimden gele gele hareket edemiyorum ne yapmalı? Hep bir eleştiri gelir mi, gelir de kalbim kırılır mı korkusundayım.

      Konuyu bu paragraf özetliyor aslında..
      Evlilikte rencide edici eleştiriler oldu mu kalp çok kırılıyor ve eşe karşı ister istemez soğukluk oluyor. Bu konuda dikkat etmeliyiz eşimizi kendimizden UZAKLAŞTIRMAK istiyorsak bunu yapalım.
      İstemiyorsak olumkar olalım ve suçlayıcı olmadan konuşalım.

      Teşekkürler böyle anlamlı bir hikayeyi bizle paylaştığınız için.

      YanıtlaSil
    2. isin ilgunc tarafi bir erkek duygularini bir kadin tarafindan ele alinmasi,arti yine bir kadin tarafindan paylasilmasi, ah biz kadinlar ah! ne yaparsak yapalim yine çomertlikte, sefkat ve merhamette ustumuze yok !... yok bacim yok!:))... paylasim çok hostu;) tesekurler! canimcim!

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Yorumunuz için teşekkür ediyorum, sağolun. :)

        Sil
    3. yapıyor kadınlar bunu! yapıyoruz! ne kadar inkar edersek edelim gösterişi seviyoruz, hele sevdiklerimizin bizi sevdiğini başkalarına göstermeyi! alınan çiçeği herkesin görebileceği yerlerde bırakmayı, koca koca fotoları çerçeveletmeyi.. bunların sevgi ifadesi olduğuna inanıyoruz.. ama sevgi çok ıskalıyoruz gerçekte.. bi görsek, onların da gösterişe değil de paylaşıma ihtiyacı olduğunu.. bi bayan olarak çok güzel yakalamışsın canım :)

      YanıtlaSil

    HERKES YORUM YAPABİLİR.
    Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

    " YAYINLA "

    yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

    Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...