Menu

  • ANA SAYFA
  • G.K.'NİN KALEMİNDEN
  • BÜŞRA ŞÜKRAN'IN KALEMİNDEN
  • ANLATIMLI DİKİŞ
  • YOU TUBE'DA BİZ

    26 Mayıs 2013 Pazar

    İyilik Dilemeli, İyilik Konuşmalı, İyi İçin Çabalamalı


    İslam


    -Şuna bak nasıl giyinmiş aklım almıyor, insan biraz üzerine çeki düzen verir. Niçin bu kadar açık giyinmiş ki? Niye gösteriyorsun vücudunu uluorta, aaa. Nurcan haksız mıyım sende konuşsana biraz. Söylesene mesela şu dekoltelerin amacı ne? 

    - Haklısın açık giyinmiş.


    -Bu kadar mı?



    -


    -Azıcık konuşalım istedim.


    -


    -Nurcan?


    -Efendim?


    -Neden konuşmuyorsun? Az konuşsana.


    - Konuşacak konu yok ki Birsen. Sende konuşma hatta. Ben böyle manzaralar gördüm mü üzülürüm. Güzeli çirkinden, kârı zarardan ayıramayıp yanlış eden insanlar gördüm mü üzülürüm. Doğrunun farkına varmasına kim bilir ne engel oluyor? Bilse böyle yapar mı? 


    Burada onu eleştirmen kime ne fayda sağlayacak bana söyler misin? Deminden beri tükettiğin nefesi, dua için harcayabilirdin hem o zaman kıza belki faydan dokunmuş olurdu hem de nefsini tatmin için nefesini bu kadar yormazdın. Konuşmanın ne faydası oldu? Söyler misin bizim faydalı işler yapmamız gerekmez mi? Gördüğü yanlışı düzeltmek için seferber olan insanlar olsak ya? Evet giyinişi yanlış, bu yanlışı düzeltmek gelişi güzel eleştiriyle olmaz bunu der bu söylerim. 



    Bunları dedikten sonra sustu, bende sustum. Düşünmek güzel şey. Dedikleri hallice düşünmemi sağladı. Yürümeye devam ettik.


    -Nurcaan?


    -Efendim?


    -Sağol.


    -Ne oldu ki?


    - Yaptığım boş işti, anlamamı sağladın.


    -Rica ederim. Kardeşim yanlışları düzeltmek için çabalamadıkça yanlışlara göz yumduğumuz için hata ederiz anlıyor musun? Hataa. Bu yüzden konuşmak istemedim, çabalamalı ve yanlış gördüklerimizi düzeltmeye çalışmalıyız.


    -Ama nasıl?


    -İlk adım kalbimizi kötü düşünmekten alıkoymak .


    Biz bunları konuşurken kız gözden kaybolmuştu. ‘’İyilikleri dilemeli, iyilik konuşmalı ve iyi için çabalamalı…’’ diye mırıldandım.


    Doğru davranış için çaba sarfetmeliyim, doğru davranışı hem kendi üzerimde en iyi şekilde taşımalı hem de insanlara anlatmalıyım.


    Düşündüm:  

    Allah kullarına kurallar koymuş, neden?
    Kulları huzur içerisinde yaşasın diye.
    Allah kullarına sınır koymuş, neden?
    Kulları birbirlerine saygıyı öğrensin diye, saygılı olsun diye.


    Tesettürü üzerimde en iyi taşımalıyım, tesettürün amacını yani dişiliği gizleyip kişiliği ön planda tutmalıyım. Halimle dilimle İslam’a uygun olmalıyım, boş konuşma yerine işe yarar işler yapmalıyım değil mi?


    Büşra Şükran

    5 yorum:

    HERKES YORUM YAPABİLİR.
    Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

    " YAYINLA "

    yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

    Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...