5 Şubat 2013 Salı
Çilekli Turta
Çilekli Turta
Malzemeler
Yarım paket yumuşak margarin
1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un çoğaltılabilir
Üzeri İçin
1 paket toz puding tarifine göre pişirilmiş
Çilek
Yapılışı
Margarin ve pudra şekeri iyice karıştırılrı ardından yumurta eklenir yoğurulur.
Azar azar unu ve kabartma tozu eklenir kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Yağlanmış tart kalıbına veya tepsiye ine bir ekilde yayılır ve kenarları 1 cm kadar yükseltilir.
1 çatal yardımıyla fazla kabarmaması için 1 kaç delik açılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirilir.
Soğumaya bırakılır.
Hazırlayıp soğuttuğumuz çilekli puding soğuduktan sonra üzerine dökülür.
Üzeri çeilek dilimleriyle süslenir.
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR.
Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.
Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.