Menu

  • ANA SAYFA
  • G.K.'NİN KALEMİNDEN
  • BÜŞRA ŞÜKRAN'IN KALEMİNDEN
  • ANLATIMLI DİKİŞ
  • YOU TUBE'DA BİZ

    4 Nisan 2019 Perşembe

    Özgürlüğe İnanmıyor musun?

    Özgürlüğe İnanmıyor musun?



    İlk önce aynaya küskün bakmamayı öğren.
    Başkasına değil kendine yaren ol. Kendine şifa ver, kendinle barış.
    Kimse mutsuz olmasın diye çabalarken sen ne olacaksın? Sen mutlu olmazsan dünyanı nasıl aydınlatacaksın? Dünya mutluyken, tebessümle güzel. Sen neden kendine küssün?

    Niye kendinin iyi meziyetlerini hiç ama hiç görmüyorsun? Hep en kötü şeyler senin elinden çıkarmış gibi, hiçbir şeye yeteneğin, üretme arzun, becerin yokmuş gibi… Sen hep en kötü şeyleri kendine layık görüyorsun. Rotanı çizemiyorsun. Diliyorsun, hayal ediyorsun ama bu kez ellerin lâl oluyor da hiçbir şeyi icraate dökemiyorsun. Kendine yazık ediyorsun! Köstek oluyorsun.
    En azından hiç karışma kendine. Bırak bulsun yolunu! Çözsün, zor olsun diye bilhassa seçtiğin o gemici düğümlerini çözsün! Yüreğine sevgi esamesi değmedi belki küçükken… Ama böyle olmaz, yaşıyorsun ama yaşatmıyorsun ki. Kendini yaşatmıyorsun. Yaşarken nefesini kesiyor, böğrüne taş gibi oturuyorsun.
    Sev kendini. Bebeği sever gibi. Sevilmeye layık olmayan tüm özelliklerine rağmen sev. Yüreğini büyüt sevgiyle, ısıt onu. Bir sevmeyi başarsan kendini, önündeki hiçbir engel yormayacak inan ki. O beyninde sızlayıp duran, belinde kambur olan, yüreğini sıkan şey kuş olup uçacak… Özgürlüğe inanmıyor musun?
    Bahar geliyor bak, çiçekler açtı ağaçlarda… Onca yaprak döküp sancı çektiler, bir daha çiçek açmayayım dediler mi? Toprak ol kendine, güneş ol, su ol…
    O cânım çiçekler umut üflüyor yeryüzüne, gökyüzüne, senin önüne… Umutları biriktir, doldur gönlüne. Baharın umuduyla canlan, çiçek aç haydi. Dallarında kuşlar ötüşsün izin ver. Özgürlüğe izin ver. Kendine izin ver. Özgürlüğe inanmıyor musun?
    büşraşükrank

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    HERKES YORUM YAPABİLİR.
    Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

    " YAYINLA "

    yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

    Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...