Menu

  • ANA SAYFA
  • G.K.'NİN KALEMİNDEN
  • BÜŞRA ŞÜKRAN'IN KALEMİNDEN
  • ANLATIMLI DİKİŞ
  • YOU TUBE'DA BİZ

    14 Eylül 2013 Cumartesi

    Karısıyla Annesi Arasında Sıkışan Adam!



    Ben karım ile annem arasında kaldım. Allah kimseyi iki kişi arasında bırakmasın, hele annesiyle karısı arasında hiç bırakmasın. 

    Evlendiğimiz günden beri birbirleriyle didişirler. Karım annemi bana kötüler, annemde karımı.
    Hayat dolu bir adamdım eskiden, şimdi o halimle aramda dağlar kadar fark var, bıktırdılar beni. Ne alıp veremedikleri var? Benimi paylaşamıyorlar? Aklım ermiyor.
    Acaba neyimi paylaşamıyorlar? Birisinin karısı birinin evladıyım. Bunu anlamıyorlar mı? Birbirlerinin kuması gibi davranıyorlar. Hiç alttan almak yok, sürekli laf dalaşı.


    Oysa ki ben hep huzurlu bir yuva hayal etmiştim. Aile yemekleri, kaynaşmalar, ailecek piknikler, çay sohbetleri. Anneme hürmet gösteren, hizmet eden saygılı bir gelin. Karıma her zaman sevgiyle yaklaşan annem. 

    Şimdi birbirlerini görmeye bile tahammül edemiyorlar. Karım evliliğimiz boyunca hep annenle görüşmek istemiyorum diye tutturdu. Bayramdan bayrama benim zorumla gidiyordu, bu sene bayramda da gitmeyeceğim dedi. O kadar ısrarıma rağmen gelmedi. Çocuklarla dul bir adam gibi gittim bayram tebriğine. Kendimi o gün hissettiğim kadar ezik ve yanlız hiç bir zaman hissetmedim. Üstüne üstlük birde annemin karını bir el öpmeye bile  getirmedin mi? lafları... 
    Zor, geçinmek istemeyen iki kadın arasında kalmak çok zor.

    Geçen ay ayağım kırıldı, karım çalıştığı için annem geldi bana gündüzleri bakmak için. Hiç yüz yüze bile gelmediler. Karım gelmeden annem evden çıkıyordu. Yüz yüze gelmemelerine rağmen bana birbirlerini eleştirmekten vaç geçmediler. Ayağımın kırıldığının 3. gününün akşamı karım evliliğimizin ilk gününden son gününe kadar olan annemle olan atışmalarını saydı saydı. Kötü kavga ettik. Baktım odada telefonla konuşuyor. Annemi aramış, gelme bir daha bu eve, istemiyorum seni derken yetiştim ama geç kalmıştım telefonu kapattım ama o çoktan söyleyeceklerini  söylemişti.

    Şu an aramız berbat durumda. Boşanmayı çok düşündüm ama çocuklarımı düşünüp hep vaz geçtim. Bilmiyorum, nasıl olacak bu evliliğin gidişatı.

    Halbuki biraz gayret etseler iyi geçinebilirler. Beni sevdiklerini söylüyorlar, insan sevdiği için gayret eder. İnsan sevdiğinin annesine hürmet  eder, insan oğlunun karısına sevgi besler, hoş görür...

    Sevmek sadece kendini mutlu etmek değildir ki!  Ah bunu iş işten geçmeden, beni iyice kaybetmeden bir anlayabilseler...

    Gülşah D.



    24 yorum:

    1. Çok güzel bir yazı yazmışsınız, çok haklı buldum.
      Erkekler anne ve eş arasında sıkışıp kalıyor artık günümüzde. :(

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Değerli yorumunuz için sağ olun. Bilinç ve çaba lazım. Allah yardımcımız olsun.

        Sil
      2. Benzer sıkıntıları yaşamış bir insan olarak öyle iyi anlıyorum ki sizi. Hele ki ansızın geçmişi hatırlamaları, birbirleri ile ilgili olumsuz konuları hiç olmayacak sohbetlerden esinlenip açmaları yok mu. Atamam, satamam ikisinide. Birisi geçmişim öbürü geleceğim, anlayış beklemekten hatta dilenmekten başka hiçbir şey gelmiyor insanın elinden.

        Sil
      3. Hakkımızda: İki kız kardeşiz.
        Yazdıklarımız kendi hayatımızdan değil,
        bazen bir kadının, bazen bir erkeğin,
        bazen bir çocuğun dilinden yaşanan sıkıntıları
        çözüme kavuşturmak adına gözlemleyip kaleme aldıklarımızdır.
        Okuyanların faydalanması ve bize duada bulunmalarını arzu ediyoruz.

        Sil
    2. Merhabalar.

      Ben de yaşadım aynı şeyleri. Şimdi benim de gelinim ve oğlum var. Eşim ve ben çocuklardan sadece şunu istiyoruz. Her ikisi birbirleri ile iyi geçinsinler de bize hiç uğramasalar da olur. Daha ikisine de "Öte git gözüne tütün kaçar" bile demedik.

      Bu konu çok yerinde ve irdelenmesi gereken bir konu. Ele almakla çok güzel yapmışsınız. Anneler erkek evlatlarının yakasını bırakacaklar ve çocuklara diyecekler ki: "Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz!"

      Kızını kayıran kocaya, oğlunu kayıran karıya vermesin. Ya da gençleri kendi hallerine bıraksınlar. Bir büyük, evli gençlere sadece yanlış yolda oldukları zaman, ya da yanlış yaptıkları zaman usul-ü kaidesinde ikaz edecekler o kadar.

      Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Güzel yorumunuz için sağ olun, çok yerinde tespitlerde bulunmuşsunuz. Allah bilinçlenme idrakine varanlardan eylesin.

        Sil
    3. inananın nerdeyse her yazınızı ilgi ile takip ediyorum ama bir yorumu esirgiyorum sizden çok ayıp ediyorum çok seviyorum sitenizi ve yazılarınızı

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Okuyan gözlerine sağlık, amacımız yorum almaktan ziyade zaten daha çok kişinin okuyup faydalanması. Allah razı olsun Gültencim.

        Sil
    4. Yazacak ve söylenecek çok şey var bu konuda...
      Arada kalmaması için bende hep susuyor ve susturuyorum...:(
      Çok zor durum..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Allah sabredenlerle beraberdir..
        Allah yardımcımız olsun...

        Sil
    5. İkisi arasında kalmaktan bıktım, 1,5 yıllık evliyim. 1,5 seneden beri ne annemle ne eşimle mutluyum. Sanırım dayanamayacağım artık. Kendimden nefret eder oldum.

      YanıtlaSil
    6. Bende aynı durumdayım karımla annem nişan sürecinde bazı sıkıntılar yaşadı , karım hep onları dile getiriyor annemle görüşmek istemiyor ne yapicam sasirdim kaldım , karımı çok sevmeme rağmen boşanmak hep aklımdan geçiyor , böle bi durum çok zor yorum yapın lütfen

      YanıtlaSil
    7. 5 yıllık evliyim taa ki nisanlilik ta basladi sorunlar yok annen sunu dedi yok nisanlin
      Bunu istedi evlevlendik 5 ay ayni evde yasadik ve 5 ay sonrasında büyük kavga ile ayrildik ayri bir eve kiraya ciktik sorun hep annem le babam di evi ayirdik tam bitti sorunlar derken halâ devam etti çocuğumuz oldu büyüdü ben cocuguma babamin adini verdim ve su anda çocuğum 4 yasinda ve hâlâ adi ile cagirmiyor çocuğunuzu nedeni ise babama sinir oluyormuş ta o yüzden bu 5 yillik evlilik süresince.ise tam 2 yol neredeyse hic birbirlerini görmeden geçti LAF yüzünden daha si çocuğu bile göstermeksizin ve ben tek basima bayram kutlamasına gittim çocuğum da öylesine bir seviyorki dedesini baba annesini ama karim buna kulak bile asmiyor babamin lafi ise beni bitiriyor nasil adamsin sen oğlum bi çocuğu elinden tutup getiremiyormusun diyor bi tarafta annem babam bi tarafta karim ve oğlum hayat zindan oldu psikploga goturdum Karimi doktor eşime sen %80 hatalisin dedi ciktik doktordan cikarken doktora gerizekali sen ne bilirsin dedi cikti hocaya gittim bi çare olarak ama o da nafile inanç olmadigi için allah korkusu olmadigi için nafile ne.olur.dua edin daha kotu şeyler düşünmeye.basladim allah rizasi icin

      YanıtlaSil
    8. Allah yardımcımız olsun.Bende az önce annemle tartıştım :(
      annnemi üzmek asla istemem,karımdanda vazgeçmem.
      O kadar sıkıntı varki içimde,bir yandan maddi manevi aile sorumluluğu,bir yandan da böyle arada kalıyorumm.Bıktım artıkk.Yemin ederim bıktımmm.Ama karımdan neden vazgeçiyim çok seviyorum.
      Annem hep laf sokma hep değişik bakışlar hep bi asık surat.
      O kadar çok şey varki anlatacak..Allahım sen yardım et..Maddi sıkıntılar zaten bizi bitiriyo.Erkekler neden az yaşıyo sebepleri ortada...Ben tahminim 60 en fazla allah bilir ama.
      Bu arada kalma durumu beni kahrediyo..

      YanıtlaSil
    9. Arkadaşlar ben evlendiği m günden öyleyim hayattan soğudum Kardesim pişmanım ceske bekar kalsaydım ne anneme ne karıma anlamıyorlar 3gunluk dünya bana zehir oldu

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. eşiniz sizi mutlu etmeli siz de onu. o mutlu fakat siz mutlu değilseniz sizi mutlu edemiyordur sevgi sorunu vardır size karşı..bence bu durumu iyi analiz edin ona göre evliğininizin devamını bir kere daha düşünün. sonuçta 1 daha dünyaya gelmeyeceksiniz...

        Sil
    10. Aynı sıkıntılar bende de var. Uzun bir tanışma süresi olmadan sırf artık kendi ailem olsun, bir gün orda bir gün burda geçmesin diyerek evlendim. Evimiz akrabalarıma yakın. Onlar da ben işe gidince yol üzeri geçerken uğrarlardı. Ancak eşim bu durumu kabul etmedi ve bir süre sonra kendimi ezdirmem diyerek evimize gelen ne kadar akrabam varsa hepsini arayarak artık benim evime gelmeyin beni de evinize çağırmayın gelmem demiş. Tabi durumu sonradan öğrendim ama iş işten geçti. Sonra başka bir ile taşındım herşey düzelir diyerek. Ancak bu sefer daha da koptu herşey. Telefonumu karıştırmak mı dersin hergün arkalarından saldırmak mı dersin. 2,5 seneden beri düzeltmek için çok uğraştım. Bir iki kez boşanma aşamasına geldik ancak içim rahat olmadığı için gondermedim. Şimdi bu eve herhangi bir akraban gelirse en giderim diyor. Buna annem babam da dahil. Artık aklıma gelen tek şey boşanma gibi ama 1.5 yaşındaki oğlumu düşünerek sürekli sessiz kalıyorum. Sessiz kalıyorum derken konuşunca yine kavga cikiyorve her kavgada evde kirilmadik eşya bırakmıyor. Bu şekilde ben de mutlu değilim eşim de mutlu değil. Şimdi ne ailem eşimi görmek istiyor ne de eşim onları. Herkes gibi benim de bir hayatım işim var. Ancak konu evlilik ve sorunlar olunca ne yapmam konusunda en ufak bir fikrim yok. Bulunduğum yerde aile terapistini bırak sağlık ocağı bile yok. Durum bundan ibaret. Allah bizim gibi olan herkese yardım etsin. Çok çok çok zor...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. kardeş Allah yardımcın olsun çocuk olunca zor ama anlattığına göre eşin sana değer vermiyor ne öyle tehditler falan karşısında çocuk mu var ya.. evin reisi var ağırlığını koy bence değer verirse kalır yoksa zaten değer vermiyordur annen gelirse giderim nedir ya çıldırdım resmen

        Sil
    11. Herkestemi aynı sorun var. Ben ailemle aynı şehirde bile değildim. Sırf aileme daha uzak olsun diye şehir değiştirtti. Aynı sizin gibi tartışmalar kavgalar boşanmayı çok düşündüm ama seviyorum yapamıyorum. 6 aylık evliyiz ailemi bi defa nişanda bi defa düğünde gördü. Her tartışmada annen şoyle baktı annen boyle baktı. Yok annen şunu demiştir. Hayatım zindan oldu. Üstelik annemde saf saf hala gelinini sayıklıyo yok kızım evladım diye kadın arada bi konuşmak için arıyor. Bizimki telefonu acmıyor. Her tartışma da annen diyor. Dostlar çok kötü durumdayım. Çocuğımız henüz yok. Peki size şunu sorayım eğerki sizinde çocuğunuz olmasaydı boşanırmıydınız. Bide şoyle düşünüyorum ayrılsam kimsesiz kalacak annesi hasta babası yok. Onu sahipsizde bırakmak istemiyorum. Bunları yüzyüze konuşunca tamam boşanalım diyo sonra ikimizde vaz geçiyoruz

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Son pismanlik fayda vermez8 Şubat 2016 00:36

        Bence kesinlikli boşan sakin cocuk falan yapayim deme.Ayni sorun bizde de var 5 yillik evliyiz evlendik evleneli anen soyle annen boyle temizlikten yemegi herseye bir kulp bulur esim univ mezunu ama bence koyde yetismis bir esten zerre farki yok kac yasinda insan hergun annesiule konusur. Annemle hatta kavga da ettiler sozlu olarak cok siddetli. Esim annemlere hic gitmek istemez ne zaman gitsek hir gur cikarir.2.5 yasinda bi oglumuz var ben onu bile gozden cikardim ama esim bosanmak istemiyo.Biktim kardesim yemin ederim biktim.Cocuk plmadan bosan hayatini yakma.Bu dunyada erkenden cehennemi yasamak istemiypsan aklini basina devsir.

        Sil
      2. Selamün Aleyküm,bencede kesinlikle boşanmalısınız.Bu ortamda sakın cocuk yapmayın çocuğada yazık.Ben 5 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var hep bu tartışmaların arasında kalıyor.Sudan bahanelerle evlilik cehenneme dönüşüyor.Kardeşim yol yakınken kurtar kendini. Hayırlı Günler.

        Sil
      3. benimkindede öyle girişimler oldu kendi memleketine gitmek istiyormuş falan demeye başladı evlenmeye yakın ama kesinlikle gitmiyorum dedim zaten gidicem de demedim hiç sonra hemen reddetmem zoruna gittiğini falan söyledi senin yerinde olsam kesinlikle şehir değiştirmezdim sen hata yapmışsın seni seven senin yanında kalır arkadaş ev yer değiştirmek kolaymı şehirdışına bile gitmişsiniz hele hele annenin telefonunu bile açmıyor seni gerçekten seven sana bu eziyeti yaşatırmıydı pardon? evli kalabilmen bile mucize yada bana çok ters geliyor bunla bilemiyorum size değer vermeyene siz hiç değer vermeyin beğenmeyen çekip gitsin daha iyisini bulsun bulabiliyorsa...

        Sil
    12. Ben 16 yıllık evliyim. Severek evlendik. Ama neyi sevdiğimizi bilememişiz. Ailemin de hataları oldu ama hanımım ve ailem bir türlü uyuşmadı. İki kızım oldu, hala aynı. 16 senedir 3-4 bayramda aulemin yanına gitmişizdir. Gerisi hep hanımımın ailesinin yanında geçti. Sana diyeceğim şu: Olmuyorsa olmuyordur. Düzelsin diye sakın çocuk yapmayın, sonra ona kıyarsınız. Açık açık konuşun. Olmuyorsa hemen ayrılın. Birbirinizi üzmeyin, kavga etmeyin. Sevdiğini zannetmek, acımak daha büyük sorunları getiriyor. ikiniz de mutlu olacağınız insanı bulun. Ömür boyu mutsuz olmaktansa bir yıl mutsuz ol. Ben şimdi kafayı vuruyorum ama ne fayda...

      YanıtlaSil
    13. Ben evleneli bir yıl oldu. Nişanlılık süreci zor gecti .Bilirsiniz altın şu bu mevzular . Bundan dolayı karım kinlendi.Annemle telefonda konusurum bazen aksam teli kırcalar niye konustun ne konustun.Anneme bazen ugrarim ufak tefek isi var mi diye halletmek için . Neden gidiyorsun başka kimse yok mu ? Anne hakki önemlidir diye biliyorum hanıma dayak atılmaz diye biliyorum. Kalbimin yufkaligini herkes bana karşı kullanıyor.Benim yüzümdeki gülümseme gitti . Rabbine sığınıyorum artik anne bir taraftan gel diyor hanim gitme. Biktim

      YanıtlaSil

    HERKES YORUM YAPABİLİR.
    Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

    " YAYINLA "

    yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

    Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...